Help je huisdier de winter door

Het is weer volop winter! Dat betekend kou en nattigheid. Voor onszelf halen we volop nieuwe jassen, handschoenen en mutsen tegen de kou. Maar hoe zit het nou met je huisdier? Wat kun je doen om je huisdier te beschermen tegen de kou? Zo help jij jouw huisdier de winter door.

Honden en winterweer

Gelukkig hebben we tegenwoordig verwarming in huis dus is het lekker behagelijk, maar daarom krijgen ook veel honden geen échte wintervacht meer. Daarom is het belangrijk dat je erop let dat je hond het niet koud heeft. Vooral met kleinere rassen is dit heel belangrijk. Soms is er een extra bescherming nodig zoals een dekje. Ga je toch een langere wandeling maken terwijl het vriest, overweeg dan om de pootjes van je hond in vetten om uitdroging en irritatie te voorkomen.

Laat je hond met vrieskou niet in de auto achter, het wordt daar namelijk net zo koud als buiten en ze kunnen niet genoeg bewegen om zichzelf warm te houden.

Laat je hond nooit met een natte vacht naar buiten in de kou, een natte vacht isoleert niet.

Sommige honden zijn helemaal gek op sneeuw en kunnen er geen genoeg van krijgen om in te bijten. Het is natuurlijk ook harstikke leuk om achter al die sneeuwballen aan te rennen of alle sneeuwvlokjes te vangen en op eten. Maar teveel sneeuw eten kan voor onderkoeling en maag darmproblemen zorgen.

Als je lekker gaat wandelen in de sneeuw houdt er dan rekening mee dat geuren sneller vervagen, dus laat je hond niet te ver weg struinen op onbekend terrein. Het kan namelijk zijn dat je hond per ongeluk verdwaald. Zorg er daarom ook altijd voor dat je hond gechipt is zodat mocht dit gebeuren je hond sneller gevonden kan worden.

Wandelen in de natuur in de winter is prachtig maar let op met ijs. Honden kunnen niet inschatten hoe dik het ijs is. Ga je dus ergens wandelen waar ijs kan liggen houdt je hond dan dicht bij je of gewoon vast.

Katten in de winter

Kat-op-radiator

Katten kunnen ook in de winter naar buiten, zolang ze maar ten alle tijden terug naar binnen kunnen om een warm plekje op te zoeken.

De meeste katten zijn in de winter meer binnen maar sommige katten gaan er toch graag op uit, zorg alleen wel dat ze in altijd naar binnen kunnen. Door bijvoorbeeld een kattenluikje. Check daarom regelmatig de batterijen of magneetjes van het luikje zodat je zeker weet dat je kat niet voor een dichte deur komt te staan. Als je kat namelijk niet naar binnen kan zullen ze een ander warm plekje op willen zoeken, en zo komt het weleens voor dat een kat per ongeluk opgesloten wordt in een schuurtje of onder een warme motorkap kruipt.

Woon je in de buurt van water? Houdt dan je kat binnen zolang het vriest, katten kunnen niet zelf inschatten of het ijs dik genoeg is om op te lopen.

Extra verwennen

En natuurlijk zorg je dat ze wat extra lekker verwend worden op die koude en donkere dagen. Net als wijzelf houden wij ook van lekker eten, zeker rond de feest dagen! In de shop vindt je genoeg lekkers om jouw huisdier eens lekker extra verwennen! en help jij je huisdier goed de winter door:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *